6.1.09

Jar Tops - transformeer je oude jampot

Tover je lege potjes om in een waterkan, suikerstrooier, sauspot, melkkan, olie en azijnset, of wat je uitkomt.

spaart: ruimte
kost: €15
dubbelfunctie

Deze Jar Tops (Jorre van Ast) van Royal VKB hebben de Dutch Design Awards 2008 gewonnen. Je schroeft ze gewoon op een leeg jam of mosterdpotje en je hebt opeens een melkkannetje of suikerpot. Ze hebben een standaard maat, die internationaal wordt gebruikt. Ze passen daarom op veel potjes, ook die uit het buitenland. Leuk, mooi en bijzonder cadeau, ideaal als je weinig plek hebt en toch alle mogelijkheden wilt hebben.
Ze zijn van plastic, in zwart of groen. In de winkel en op internet zijn ze even duur. Of goedkoop moet ik zeggen, voor zoveel opties.

Uit de verpakking: de maten zijn 70mm (handvat-top), 63mm (strooier en korte tuit) en 58 mm (schenker en langere tuit) Niet alleen de diameter moet passen, ook het type schroefdraad ('Twist Off'). Dus even zoeken. Ze passen niet op mijn oude groenten-of jampotten en helaas doet de pindakaaspot ook niet mee. De mayonaise, sandwichspread en mosterd doen het prima, evenals de buitenlandse pot met veel te zoet broodbeleg. Door het etiket op je potje te laten, creëer je een grappig effect. De tops zijn iets kleiner dan je verwacht, maar dat is waarschijnlijk wel handig in gebruik. Wees niet teleurgesteld wanneer je de Calvé Pindakaas niet kunt omtoveren in een koffiemelkschenker, er zijn genoeg andere opties. Vaatwasmachine bestendig, dat is ook fijn.
(bron:Royal VKB)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten