6.1.09

GP Solar - Batterijoplader op zonne-energie

Oplaadbare batterijen laden op de zon

spaart: energie
kost: € 18 - €25

Heb je ook een hekel aan die batterijladers die je weer in de stroom moet steken? Dat ding wordt heet en zit standaard te lang in het stopcontact, want ja, je gaat er niet de hele dag naast zitten wachten tot hij klaar is.
Er zijn heel erg veel verschillende zonne-opladers op de markt, meestal voor je mobiel. Deze charger van GP Solar is nou juist voor je batterijen. Hij is mooi in zijn eenvoud, en daarom een strak en stoer cadeau. Zet hem in het raamkozijn, en laat de zon zijn werk doen. De lader levert zo 160 mAh. Je krijgt er een paar GP ReCyko batterijen bij, die ook nog eens veel langer mee gaan dan gewone oplaadbare batterijen. Uniek cadeau en ook niet duur.

gebruik: zet hem op de vensterbank, en draai af en toe met de zon mee. Ook handig op vakantie. Laadtijd tussen 5-13 uur (afhankelijk van lichtsterkte, stand t.o.v zon en de capaciteit van de batterij). Alleen NiMH AA en AAA batterijen kunnen er per paar in (dat zijn wel hele kleintjes) en let op: hij mag niet nat worden of oververhitten (>45°).

gezien bij: Bespaarbazaar en Oplaadbarebatterijen.nl, maar hij is op meer plekken te koop bijvoorbeeld in de BCC. Let op de prijs en verzendkosten.
(bron:GPSolar.nl)

2 opmerkingen:

  1. Kijk! Deze vind ik ook cool, maar denk dat ik net te weinig zon in huis heb om op te laden )-:

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het zonnepaneel werkt ook op (gloei)lamp licht.

    BeantwoordenVerwijderen