3.7.09

Sun Jar - sfeerverlichting op zonne-energie

Sfeerlampje voor binnen én buiten
in geel,blauw en roze

kost: € 29,00
spaart: stroom
dubbelfunctie

De makers van Sun Jar is het wél gelukt om sfeer en led te combineren. Eén led lampje, een matglazen pot en een zonnecel. Dat is het recept. De Sun Jar is al veel positief besproken, dus een test was niet te vermijden.
Hij is prachtig. Het ontwerp is een weckpot en of je dat nu mooi vindt of niet, het licht van deze zonne-energie lamp is vol, sterk en sfeervol. Dat kan niet iedere led van zichzelf zeggen. Het werkt zo; De cel in de deksel laadt de oplaadbare batterij eronder op. Het aangesloten led lampje schijnt op een bolle spiegel en op deze manier wordt het licht breed verspreid.

Waarom is de Sun Jar nog meer leuk? Omdat het een waterdichte pot is zonder snoer, kun je hem makkelijk binnen én buiten gebruiken. Dankzij de lichtsensor hoef je hem niet aan of uit te zetten, dat doet hij zelf. Hij heeft wel echt zonlicht nodig, na± 5 uur is hij opgeladen. Als je wilt dat hij wel oplaadt, maar niet schijnt, bv als er weinig zon is, dan kun je het lampje uitzetten. Zet hem overdag buiten of in de vensterbank.

Op de foto zie je hoe andere lampjes toch minder goed licht geven.

Te koop bij www.eco-logisch.nl in blauw en geel en binnenkort ook in roze!

Zoek je gekleurd licht? Probeer dan de decoratieverlichting met kleurenwisselaar. Niet heel duur (€21), waardoor de kans groot is dat hij zwak licht geeft, maar ik heb hem niet getest. Als jij hem hebt, laat me weten hoe hij bevalt!

2 opmerkingen: