14.3.09

Reelight of Mini Eco Bike Light - fietslamp

Fietsverlichting zonder draadjes of batterijen.

kost: €30 - €45
spaart: batterijen, boetes en frustatie
batterijvrij :-)

De dynamo is een prachtig stukje techniek. Maar, de draadjes zitten los, het licht gaat stuk. Dan maar een lamp met batterijen. Die gaan weer op, het is altijd wat.
Wil je iemand van een fiets-verlichting-frustratie afhelpen? Wie niet!?


Opwindend opwindbaar
Een makkelijk te monteren lamp zonder batterij, is de Mini Eco Bike Light van Baylis, de uitvinder van de opwindbare radio. De voorlamp kun je opwinden en ook gebruiken als zaklamp. Hij schijnt ook als telefoonoplader te gebruiken te zijn, maar niet voor elke telefoon. De lamp klikt op de houder en zo geeft hij stroom aan het achterlicht. Er loopt dus wel een draadje naar je achterlamp, die bevestigt is aan de zadelpen. Bagagedrager vol? Dan geen achterlicht. Het is nogal wat opwind werk, want na 8 minuten fietsen moet je een minuut opwinden. Dat duurt langer dan je denkt. Voor korte ritjes kan hetwel. Als je regelmatig meer dan 20 minuten verlicht moet fietsen.., leer jezelf dan aan steeds te zwengelen. Mocht je daar te lui voor zijn en niet plotseling met een lege voorlamp willen fietsen, dan is er een andere mogelijkheid...

Magisch Magnetisch
Reelight, een Deense uitvinding, is een elektromagnetische fietsverlichting, Zonder draadjes, batterijen, opwinden of andere toestanden, brandt deze lamp altijd. Op ieder wiel wordt aan de as de lamp gemonteerd en op de spaken twee magneten. Zodra het wiel draait, begint de lamp te branden. Je hebt er verder geen onderhoud aan en je voelt geen enkele weerstand. Hmm, klinkt wel fantastisch. Daarom mag het ook wat meer kosten. Ik heb deze verlichting helaas (nog) niet zelf, maar volgens mijn fietsenmaker is dit het helemaal! Een magisch magnetisch wondertje voor iedere dag.

waar en hoeveel
De Baylis kost €31,20. GoGreen heeft dezelfde lamp zonder telefoonkabeltjes voor €18, (maar de dynamo is denk ik minder goed dan de Baylis). Te koop bij o.a. clubgreenshop, maar zoek verder voor lagere prijzen(tip!).
Reelight kost tussen de €39,95 en €44,95. Bij trommelremmen heb je de extend versie nodig. Online kun je bestellen, maar vraag er vooral naar bij de fietsenmaker. Handig als hij ze er op zet. Kun je meteen vragen hoe het zit met fiets tassen.
foto 2: clubgreenshop.nl, foto 1&3: reelights.nl, bron: reelight

1 opmerking:

  1. Leuk idee die lamp direct naast de magneetjes, maar je zet een keer je fiets in het fietsenrek en je bent je 30 euro kwijt.
    Maar het is goed om te zien dat mensen blijven nadenken over duurzaamheid!

    BeantwoordenVerwijderen